Bumerang - Yazarkafe

19 Ocak 2016 Salı

Twin-Turbo Motor Nedir?

   Twin turbo, kelime anlamı ikiz turbo olan bir motor teknolojisidir. Twin turbo motorların en önemli özelliği otomobile mükemmel bir kalkış hızı vermesidir.

Twin Turbo Motorun Çalışma Prensibi Nedir?

   Twin turbo motorda iki adet turbo şarj bulunmaktadır. Bi turbo motorlarda da aynı şekildedir ancak ikisi arasındaki fark, bi turbo motorda örneğin 8000 devirli bir otomobil 4000 devire geldiğinde 2. turbo şarjı devreye girerken twin turbo teknolojisine sahip otomobilde 0. devirden itibaren 2 turbo şarj görev yapıyor ve bu da iki kat fazla güç vermesini sağlıyor dolayısıyla otomobil daha hızlı bir kalkış yapıyor.

Twin Turbo Nerelerde Kullanılır?

   Twin turbo teknolojisi, daha fazla yakıt harcandığı için binek otomobillerde tercih edilmez. (Bir kaç istisna dışında. Örneğin: Ford Mustang Twin-Turbo) Bu teknolojiyi otomobillere özel olarak uygularlar. Drag (Kalkış) yarışlarında kullanılan özel yapım arabalarda kullanılan bu teknoloji, otomobile mükemmel bir tork sağlamaktadır. Bu da otomobilin kalkış hızını artırır. Drag yarışlarındaki 1200-1500 beygirlik otomobiller bu teknolojiye sahip oldukları için bu gücü üretebiliyorlar.
   Görüş ve sorularınızı yorumda belirtiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder